Alexander Nübel har gitt Bayern München et klart ultimatum

0
484
Alexander Nübel vil ikke miste godfølelsen. (foto: monaco, twitter)

Bayern München har i over et tiår hatt en keeper som skaper ro og kontinuitet. Manuer Neuer valgte overgang fra Schalke i 2001 – og ble i München. Verdien av å ha en en av verdens desidert beste sisteskanser i klubben så lenge er enorm. Med Neuer som keeper har Bayern fylt premieskapet til randen, utfordringen kommer først når det er tid for tronskifte.

Alexander Nübel hadde opparbeidet seg en posisjon hos gamleklubben til Neuer som en av de største keepertalentene i Tyskland. I 2020 skulle Bayern sikre seg keeperen for det neste tiåret. Det har ikke gått helt som planlagt, en situasjon lik den hos Manchester United.

LES: Sparker treneren etter 18 baklengs på 6 Bundesliga-kamper

Både Manuel Neuer og David de Gea går fortsatt for å være to av verdens beste keepere, så det er ingen nedtur for Nagelsmann eller Erik Ten Hag å plassere veteranene på kamparenaen. Problemet til de to klubbene er kronprinsene som har gått sur.

Dean Henderson ble hentet tilbake til Old Trafford i 2020 etter stor suksess på utleie hos Sheffield United, og var lovet en dør inn til førstekeeperposisjonen hos United. Det gikk helt galt for Henderson, som dro å seg en lei skade og noen mørke perioder i forsøket. I sommer var det slutt på å akseptere situasjonen som vannflaskefyller for De Gea. 25-åringen tvang frem et utleie (Nottingham Forest) og kritiserte Man United voldsomt på vei ut for de brutte løftene om spilletid han mener han er utsatt for.

Dette resulterte i at Man United måtte rase ut på overgangsmarkedet for å finne en ny backup med Henderson både fraværende og sinna.

Hos Bayern München var det Alexander Nübel som var blinket ut som kronprins mellom stengene. Hentet fra Schalke i 2020 var det også her liten tvil om at han ble lovet posisjonen til veteranen Neuer – når tiden var rett. Problemet for Nübel var at Neuer tok det som var av spilletid, i tillegg forlenget Bayern kontrakten til 2024.

Nübel har vært på utleie i Ligue 1 siden 2021, med 59 kamper i Monaco-drakta er 25-åringen krystallklar på at han ikke returnerer med Neuer i troppen.

LES: Overgangen fra Liverpool har gått rett sør for Divock Origi

-Jeg er for tiden fornøyd og har enorm selvtillit. Det er ikke en sjanse for at jeg vurderer å komme tilbake (til Bayern) hvis «Manu» fortsatt er der. Jeg vil definitivt ikke gjøre det, jeg utelukker å sitte på benken igjen hos Bayern, sier Nübel til Kicker.

LES OGSÅ: Tuchel favoritt til å ta over ny Premier League-klubb

Det er ikke bare, bare å bygge opp sine unge keepertalenter for en klubb når veteranene nekter å gi fra seg plassen. Vi følger spent med på utviklingen videre for Nübel og Henderson.

No posts to display