Bayer Leverkusen har spilt kortene sine så til de grader riktig i kampen om Florian Wirtz

0
198
Florian Witz on fire. (foto: Bayer Leverkusen)

Da Die Mannschaft stilte seg opp for åpningskampen i EM på hjemmebane mot Skottland, var det bygd opp forventninger til om 21-åringene Florian Wirtz og Jamal Musiala skulle gjøre dette til deres mesterskap. Ti minutter inn i kampen banket Wirtz inn scoring, ni minutter senere var det Musialas tur i det som endte med en 5-1 «fotballslakt». Ikke overraskende kjempes det en innbitt kamp om neste generasjons tyske superstjerner.

Florian Wirtz har vært hyllet som et av de største angrepstalentene i Tyskland de siste årene, denne sesongen tok utvikling helt av under Xabi Alonso. 49 kamper på banen i The Double-sesongen for Bayer Leverkusen, 18 scoringer og 20 assists. I EM-sluttspillet brukte den offensive midtbanespilleren bare 10 minutter på å overliste det skotske forsvaret. Nå er det store spillet i gang om Wirtz sin signatur, men med Bayer Leverkusen trygt plassert i førersetet.

LES: Dortmund «feirer» nesten-tittel i Champions League med å beholde kun 6 spillere

Bayer Leverkusen-ledelsen vet de har Wirtz på lånt tid, da Xabi Alonso takket nei til Liverpool og Bayern München tidligere i år, var et av kravene at Wirtz bærer Leverkusen-drakta også kommende sesong.

Presset er sterkt fra flere gigantklubber for å tvinge frem et Wirtz-salg, men ifølge overgangsjournalist Romano kunne Bayer Leverkusen med stor sikkerhet garantere Alonso at 21-åringen blir nok en sesong. Wirtz har ingen grunn til å være utålmodig etter å forlate suksesstreneren.

Dermed får Bayer Leverkusen utnytte en av klubbens største angrepsressurser som regjerende bundesligamestere, samtidig som det bærer mot en gigantisk salgsinntekt på godt over milliarden neste sommer.

SPORTEN: Bortkastet å presse Harry Kane til «Haaland-fotball»

Med kontrakt til 2027, er det Bayer Leverkusen som er i forhandlingsposisjon om pris, når Real Madrid, Bayern München og flere toppklubber i Premier League kommer på handletur.

ENGELSKE KLUBBER: Ten Hag tar på seg ansvaret med å fortelle verden hvorfor Thomas Tuchel ikke fikk Manchester United-jobben

Florian Wirtz ble hentet som ungdomsspiller for rundt 2,3 millioner kroner (transfermarkt).

No posts to display