Bayer Leverkusen-keeper skriver seg inn i bundesligahistorien

0
471
Lukas Hradekey dekker langs gressmatta. (foto: Bayer Leverkusen, x)

I Bundesliga er det Manuel Neuer som sitter trygt, øverst på keepernes clean sheet-trone. Den fortsatt aktive Bayern München-legenden står med imponerende 490 Bundesliga-kamper, antall kamper uten baklengs er på tilsvarende imponerende 241. Det skal likevel applauderes for en finsk keeper, som i helgen skrev seg inn i bundesligahistorien som utlendingen med flest clean sheets.

Denne sesongen dreier det seg om Bayer Leverkusen og Xabi Alonso i Bundesliga. Bayern München er på hæla, Borussia Dortmund fortsetter å søle bort unødvendige poeng, mens Stuttgart overgår seg selv, men fortsatt tolv poeng bak Leverkusen. På søndag gjorde Leverkusen keeperen sin historisk.

LES: Tittelkamp i Bundesliga: Kan Bayer Leverkusen ta gull?

Den finske keeperen Lukas Hradecky har hatt en forrykende sesong, sterk bidragsyter til at Bayer Leverkusen troner på toppen av bundesligatabellen, men også priset med et nesten pottetett forsvar. I helgen ble det 2-0 seier over Darmstadt, for Hradeckey imponerende 9. clean sheet av 19 seriekamper så langt i sesongen.

Manuel Neuer står med sine totalt 224 clean sheets i en egen klasse, men med null baklengs mot Darmstadt, skrev Hradecky seg inn i ligahistorien som den utenlandske keeperen med flest clean sheets (80 på 280 bundesligakamper).

Det swinger hos Alonso og Leverkusen denne sesongen!

Bayer Leverkusen – Bayern München

SPORTEN: Chelsea-spiller drittlei kjeft – utfordrer supporter til duell

No posts to display