Bayern-boss toner ned suksessen til Xabi Alonso

0
183
Xabi Alonso diskuterer nok en seier med Granit Xhaka. (foto: Bayer Leverkusen, x)

Bayern Münchens syvende far i huset og ærespresident, Uli Hoeness, var selvfølgelig på VIP-tribunen da Thomas Tuchel skulle sette på plass trenerjyplingen Xabi Alonso på lørdag. Stemningen hos Bayerns toppledelse ble like sur som sauerkrauten til søndagsmiddagen. Tidligere Bayern-stjerne Alonso ledet sine Leverkusen-spillere til en overbevisende 3-0 seier. Hoeness prøver å gjøre Leverkusens suksess denne sesongen til noe tilfeldig, men setter også fingeren på en stor utfordring for en trener hos Bayern München.

-Xabi Alonso har spillere som passer perfekt til hans spillestil. Når det er sagt, har de vært heldige med deres signeringer, begynner Hoeness til Frankfurter Allgemeine.

LES. Bayer Leverkusen-keeper skriver seg inn i bundesligahistorien

-Ingen spottet Victor Boniface, og ingen visste hvem Alex Grimaldo var. Du er heldig når en spiller kommer til en ny klubb og et helt nytt land og har samme innflytelse, fortsetter ærespresidenten. Som glemmer Bayerns signering av Harry Kane – fra et annet land og klubb. Også flaks at han leverer i debutsesongen?

Så toucher Hoeness inn på en av trenerens store hodepiner hos Bayern München.

-Jeg synes også at dette caset beviser hva som skjer når en trener kan jobbe i fred. Tro meg, her i Bayern er trenerne konstant utsatt. I Leverkusen kan de fokusere på det som virkelig er viktig, doserer Hoeness.

SPORTEN: Matchvinner Sebastian Haller takket nei til Premier League-klubb

Thomas Tuchel kan sikkert skrive under på dette. Fem poeng bak Bayer Leverkusen i Bundesliga, er Bayern-treneren sugd ned i en «dette går til fotball-helvete»-stemning på interne møter og de ukentlige pressemøtene.

Men at Xabi Alonso har vært heldig, den kjøper vi ikke.

No posts to display