Bundesliga-trenere vil utfordre VAR-avgjørelser

0
334
Bellingham holder aldri igjen sine tanker om VAR. (foto: dortmund, twitter)

Vi har sett det i Premier League og de andre store ligaene, vi ser det samme i Bundesliga. Dommeravgjørelser som med VAR i teorien ikke skal bli feil, men som gjør det. Denne helgen kan Bundesliga ha blitt avgjort på VAR-tabbe.

Bochum skal ikke være noen match for et Borussia Dortmund som hadde en hånd på Bundesliga-tittelen, så de schwarzgelben må skylde på seg selv for at de ikke maktet å avgjøre kampen. Det som henger igjen er likevel en VAR-avgjørelse der Dortmund ble snytt for et klart straffespark, en avgjørelse dommer og forbund etter kampen beklaget.

LES: Bayern fikk en smakebit på talentet til Leandro Barreiro

Vi skjønner at teknologien har kommet for å bli, men i Tyskland pågår nå en hissig debatt om VAR. FC Köln-treneren fronter kravet om å kunne utfordre VAR-avgjørelser.

-I situasjoner hvor det er åpenlyst at det er truffet feil beslutning burde trenerne ha muligheten (til challenge). En mulighet per omgang gir mening, sier Steffen Baumgart til Kicker.

Challenge-systemet er spesielt kjent fra amerikansk fotball hvor trenerne kan utfordre to dommeravgjørelser per kamp. I en idrett som er bygd opp av mange korte sekvenser er dette vel og bra, men vi mener fotball ikke tåler mer drøying av tid og venting.

LES OGSÅ: Tidligere NFL-stjerne kjøper seg inn i Premier League-klubb

No posts to display