Champions League-tittel endrer ingenting hos Bayern

0
193
Thomas Tuchel. (foto: Bayern München)

Bayern München har gjennom klubbhistorien vist det er null tålmodighet med tapere. Nico Kovac fikk kjenne på det da han ledet Bayern til et ydmykende 5-1 tap mot Eintracht Frankfurt i 2019, Julian Nagelsmann fikk i debutsesongen med Bundesligatittelen vel i havn, beskjed fra Bayern-bossen at han må levere bedre. Nagelsmann leverte godt, men tydeligvis ikke nok, mars 2023 fikk den unge treneren beskjed på skiferie at han hadde fått sparken. Nå er det «taperen» Thomas Tuchel sin tur.

På slutten av februar var Bayern München preget av fullstendig kaos. Ute av cupen, på hæla i Bundesliga og tap i første 8.-delsfinale mot Lazio. Klubben meldte Tuchel gir seg etter sesongen, men med flere svake resultater på rad gikk det mer mot umiddelbar exit for den tidligere Chelsea-manageren. Så kom 3-0 seieren mot Lazio og billett til kvartfinalen, etterfulgt av 8-1 seier mot Mainz. Nå stilles spørsmålet i Tyskland: Hva hvis Thomas Tuchel vinner Champions League, beholder han da jobben?

LES: «Bare Messi er bedre med venstrefoten enn Harry Kane»

Redaktøren for Welt am Sonntag er klar over at det da dukker opp en ny situasjon, samtidig som det ikke vil endre noe.

– De var to store seire, veldig store seire over først Lazio og så Mainz. For stemningen var veldig dårlig rundt klubben og rundt Tuchel. Han trengte disse seirene, og det samme gjorde laget. De er tilbake på sporet, begynner Welt am Sonntag-redaktør Julien Wolff til Bold.

SPORTEN: Football-Insider: Liverpool gjør seg klar for gigantsignering

Så hva skjer om Tuchel leder Bayern til CL-tittel?

-Ingenting vil skje. Ingenting vil endre seg. Han blir ikke værende selv om han vinner Champions League. Historien om Tuchel er over, men det blir en lykkelig slutt i sommer hvis han vinner den tittelen, avslutter Wolff.

Alt du trenger å vite: Darmstadt – Bayern München

No posts to display