Gerardo Seoane tar over Bayer Leverkusen

0
718
Gerardo Seoane

Bayer Leverkusen har kunngjort at Gerard Seoane blir klubbens nye hovedtrener fra slutten av sesongen 2020/21.

Seoane, 42, har signert en treårsavtale i BayArena, og tar over etter midlertidig trener Hannes Wolf som har hatt regjeringstid siden Peter Bosz forlot Leverkusen.

Les: Mats Hummels vil ha med seg mer av ungdomsfesten hos Borussia Dortmund

Seoane – en tidligere U21-internasjonal spiller i Sveits – har hatt ansvaret for Young Boys siden sommeren 2018, og er den eneste manageren som har vunnet tre titler på rad i den sveitsiske Super League, og også trener med de beste poengene per kampsnitt ligas historie på 2,3 poeng per kamp. Denne sesongen har Seoanes lag vunnet den sveitsiske tittelen med 28 poeng ledelse over FC Basel.

  • Jeg synes det er veldig attraktivt å trene en Bundesliga-tropp med et slikt potensiale, sa Seoane. «I det veldig profesjonelle og ambisiøse miljøet her på Rhinen ser jeg ideelle forhold for å spille attraktiv fotball og være blant de beste lagene i ligaen og i Europa. Jeg gleder meg veldig til denne utfordringen!»

Seoane slo til og med Leverkusen ut av Europa League, og vant 6-3 sammenlagt.

Les på Sporten: Haitam Aleesami er ferdig i Russland

Leverkusen vant en plass i neste sesongs UEFA Europa League på kampdag 33 med 1-1 uavgjort mot Union Berlin, med Seoane som kunne se fremover for å lede sin nye side inn i europeisk konkurranse i sin første kampanje med klubben.

No posts to display