Haaland slaktes i Tyskland

0
734

Den tyske storavisen bruker store ord i slakten av Erling Braut Haaland og var en av de dårligste spillerne på banen i oppgjøret mot Augsburg.

Erling Braut Haaland (20) og Borussia Dortmund må riste av seg nederlaget fortest mulig. 0-2-tapet for Augsburg lørdag får tyske aviser til å ta fram slakterkniven. Og Haaland skånes ikke.

De dårlige børskarakterene og karakteristikkene hagler etter det flaue tapet for den antatt dårligere motstanderen.

Tysklands største avis, Bild am Sonntag, har Haaland som banens dårligste spiller. I Tyskland går skalaen på spillerbørsen fra en til seks.

LES: Hoffenheim overrasket alle


En er best. Seks er dårligst.

Dommen over Haaland er seks. Nordmannen er den eneste spilleren på banen som får denne ydmykende bunnkarakteren.


– Det gule kortet etter en krangel med Jeffrey Gouweleeuw var det eneste har gjorde seg bemerket med før pause. Augsburgs midtstoppere hadde kontroll på ham, de dype løpene var fraværende. Etter den vanvittige debuten med tre mål mot Augsburg i januar, var dette totalt mislykket.

– I sin første opptreden mot Augusburg i januar strålte nordmannen med tre mål. Nå ble Dortmund-spissen bare lagt merke til én gang. Det var i forbindelse med en dytt etter 30 minutter, der han pådro seg gult kort.

– Haaland kom ikke med i det hele tatt. Hans magre fangst etter 90 minutter: Ett skudd på mål.

Nordmannen er for øvrig ikke den eneste som får dårlig børskarakter. Hele laget var svakt, i det som utviklet seg til en spetakkel-kamp sør i Tyskland. Ifølge Sky hadde Haaland også noen gloser til Augsburg-trener Heiko Herrlich på vei til garderoben etterpå.

– Dortmund gjorde seg selv til latter i Augsburg, heter det på førstesida av Bild am Sonntag.

Tittelen er illustrert med et bilde av Haaland.

– Var dette virkelig laget som feide over Borussia Mönchengladbach i forrige uke? spør avisa.


En trøst får det være at Haaland hylles av sjefredaktør Ives Galarcep i SBI Soccer på Twitter. Etter bråket med Augsburg-kaptein Jeffrey Gouweleeuw – der sistnevnte klappet til Haaland – synes han nordmannen opptrådte forbilledlig.

– All ære til Erling Haaland for ikke å ramle sammen etter å ha blitt slått i ansiktet under noen opphetede utvekslinger med Augsburg. Gud vet hvor mange spillere som ville falt om hvis de ble truffet i ansiktet på denne måten, påpeker redaktøren.

– Augsburg opptrådte med kaldt blod foran målet til Borussia Dortmund, rapporterer fotballavisa Kicker.

Laget inntok tabelltoppen med seieren.

– Jeg er veldig skuffet. Det er vanskelig å akseptere tapet. Vi har fortsatt en stor jobb å gjøre, erkjenner Dortmund-trener Lucien Favre.

– Vi hadde ballen i 80 prosent av tida, men dette ga oss ikke mye.

Dortmund møter Freiburg hjemme i neste kamp.

No posts to display