Kan andre klubber enn Bayern vinne Bundesliga?

0
339
Scoringer, Jungs!

Bayern München står med ti strake seriemesterskap, og nesten halvveis ut i sesongen har laget stø kurs mot det ellevte. Vi har sett på hvor stor tro bettingselskapene har på at gullet kan havne et annet sted enn i München i år.

Bayern-fansen har god grunn til å være fornøyde, men i likhet med norske fans utenfor Trøndelag som husker Rosenborgs storhetstid med gru, er resten av Tyskland lei av å kjempe om å bli nummer to. 

Dortmund kom nære i 2019 da de var bare to poeng bak tittelen, men ellers har stormakten fra sør vunnet Bundesliga med minst åtte poengs margin hver eneste sesong siden 2013. Det året var avstanden ned til andreplassen hele 25 poeng.

Etter en noe svak poengfangst tidlig i høst, har Bayern for alvor funnet formen igjen, og ser nok en gang ustoppelige ut. Blir det plankekjøring inn til det ellevte strake seriegullet, eller klarer noen av utfordrerne å ta igjen det som foreløpig er et fire poengs forsprang?

I forkant av at sesongen kommer i gang igjen etter VM- og vinterpausen, har vi sett på hva bettingselskapene tror om vinnersjansene til resten av lagene i toppen av Bundesliga.

Union Berlin

Union Berlin spiller bare sin fjerde sesong i den øverste divisjonen, men har flere solide plasseringer bak seg siden opprykket i 2019. Med Morten Thorsby og Julian Ryerson på laget, ser klubben igjen ut til å gå mot en sterk sesong. Foreløpig ligger Union Berlin som nummer fem på tabellen, men med en odds på mellom 98.00 og 126.00 hos utvalgte bettingsider, virker ikke troen veldig stor på at det kan bli seriemesterskap til berlinerne.

Eintracht Frankfurt

Etter å ha gått helt til topps i Europa League forrige sesong, var forventningene store til Eintracht foran den nye sesongen. Frankfurt-klubben har gjort det brukbart så langt, og lå på en sterk fjerdeplass inn mot vinterpausen. Konkurransen er imidlertid tøff, og bettingselskapene virker ikke å ha veldig stor tro på at seriegullet skal havne i Frankfurt. Oddsen for det ligger på mellom 90.00 og 101.00.

SC Freiburg

Freiburg ligger som nummer to på tabellen på vei ut av vinterpausen, men er likevel ikke oddsfavoritten til å være laget som tar igjen Bayern. Det er kanskje historien som spiller inn, for en femteplass i 2013 er den beste plasseringen klubben har oppnådd på denne siden av årtusenskiftet. Oddsen for at Freiburg går helt til topps ligger på mellom 67.00 og 81.00.

Borussia Dortmund

Med en rekke andreplasser, er Dortmund laget som har kommet nærmest å frarøve Bayern tittelen det siste tiåret. Det var også “Die Schwarzgelben” som gikk til topps forrige gang noen andre vant tilbake i 2012. Men kanskje er det savnet av Haaland på topp som nå gjør seg gjeldende, for denne sesongen har ting hittil ikke gått på skinner. Dortmund ligger på en svak sjetteplass, og oddsen for seriegull ligger på mellom 41.00 og 51.00 hos utvalgte bettingsider.

RB Leipzig

Leipzig er klubben som kom fra intet og etablerte seg i toppsjiktet av Bundesliga. De siste sesongene har energidrikklaget tatt flere både andre- og tredjeplasser, samtidig som de har gjort det sterkt i Europa. Leipzig lå som nummer tre inn i vinterpausen, men om Christopher Nkunku på topp opprettholder scoringsnivået fra første del av sesongen, er det mange som regner Leipzig som favoritter til å komme nærmest Bayern i år. Bettingselskapene virker å være enige, med odds mellom 29.00 og 34.00 på at Leipzig går helt til topps.

Bettingselskapene virker dermed ikke å ha spesielt stor tro på at noen andre enn Bayern München kan vinne denne sesongens Bundesliga. Med mindre du tror på en kjempeskrell, er nok et oddsspill på hvem som blir tysk seriemester derfor ikke det mest interessante når oddsen på Bayern ligger ned mot rekordlave 1.02. Derimot kan det være mye spenning å hente i et spill på hvem som blir nummer to, eller havner innen topp fire.

Oddsen for vinnersjansene til klubbene er hentet 9. januar fra Betway, LeoVegas, Rabona og 20Bet. Oddsbonuser.nu tilbyr oversikter over norske bettingsider som tilbyr spill på fotball.

No posts to display