Ledet klubben til et historisk Bundesliga opprykk – gir seg på bunn

0
535
Suksesstrener helt til virkeligheten traff ham i øverste divisjon. (foto: fürth, twitter)

Greuther Fürth er ikke den første klubben vi tenker på når vi skal ramse opp Bundesliga-klubber, men gjengen fra Fürth skal ha det for forsøket denne sesongen. Nederst på tabellen blir det en kortvarig smak på spill i øverste divisjon, 17 poeng på 31 kamper og -51 i målforskjell på tampen av sesongen bekreftet at klubben må ned i 2.Bundesliga for å jobbe med fundamentet.

Trener Stefan Leitl ble hentet til klubben fra Ingolstadt i 2019, og ledet klubben til det andre opprykket til Bundesliga i klubben historie. En stor bragd som ingen skal ta fra Leitl. Men nå har treneren tydeligvis sett potensialet i en ny klubb.

Les: Jobbes for å hente Evan N’Dicka til Premier League

Sportsdirektøren tok seg av formidlingen om avgjørelsen.

-Vi vil få oversikt over alle formalitetene. Uansett, vi vil takke ham (og assistent Andre Mijatovic) for deres jobb og ser tilbake på en veldig suksessfull periode på treogetthalvt år, sier Sportsdirektør Azzouzi i en pressemelding.

Ifølge ulike tyske medier har 2.Bundesliga-klubben Hannover 96 blitt enige med Leitl og assistenten hans om å ta over ledelsen for klubben, der utkjøpsklausulen-knappen hos Greuther Fürth er trykket på. Hannover har sitt å slite med i 2. Bundesliga såvidt over nedrykksstreken, Leitl skal inn og lede klubben de nødvendige stegene oppover i retning Bundesliga.

Les: United-legende plasserer Liverpool over alt han selv har vært med på i et tiår på Old Trafford

No posts to display