Lukas Hradecky har ingen grunn til å angre på at han takket nei til Manchester United

0
597
Den flyvende finne. (foto: leverkusen, twitter)

Den finske landslagskeeperen Lukas Hradecky er det typiske eksemplet på at målvakter kan ha den samme utviklingen som de beste rødvinene – modnes med tiden. Det begynte i dansk fotball, gikk over til Bundesliga i 2015. Syv år senere går 32-åringen mot kontraktsforlengelse og Champions League-billett.

Hradecky startet karrieren i Esbjerg i 2009, der han året etter ble «kalt inn» av Manchester United da Tom Heaton forsvant ut av klubben Hradecky takket nei, og valgte i stedet førstekeeperposisjonen hos Superligaklubben. I 2013 bar det videre på free transfer til Brøndby, der det ble to år før Eintracht Frankfurt la rundt 2,5 millioner euro på bordet og hentet Hradecky i 2015. I Frankfurt ble det 116 kamper, i den siste sesongen ble den finske keeperen kåret til Bundesliga Goalkeeper of the Season.

Les: Ledet klubben til et historisk Bundesliga opprykk – gir seg på bunn

Så var det Bayer Leverkusen. Fra 2018 har «den flyvende finne» vært en viktig del av suksessen til Bundesliga-klubben. Denne sesongen har 32-åringen stått i 30 Bundesliga-kamper, der Champions League-billetten endelig er innenfor rekkevidde.

(fra google)

Ifølge Kicker er keeper og klubb nær enighet om en forlengelse av kontrakten. Den eksisterende kontrakt løper ut i 2023, Leverkusen har ingen planer om å slippe spilleren sportsdirektør Simon Rolfes beskriver som «enormt viktig, både på banen og i garderoben».

Les: Nei, ingen grunn til å ringe Rangnick – Solskjær er mannen

No posts to display