Markus Thuram og tre andre fra Borussia Mönchengladbach følger etter Denis Zakaria

0
532
Marcus Thuram

Forrige sesongs spill ga Gladback-supporterne forventninger om at noe stort var på gang. Halvveis inn i mars skjønner alle at utviklingen for klubben gikk i revers.

Forrige sesong var det kamp i Bundesliga om kvalikplasser til i Europa. Det endte med tre fattige poeng bak Bayer Leverkusen på 6. plass i serien, nå skulle det rigges for å ta det neste steget. Et blikk på Bundesligatabellen viser at Gladback er på 13. plass, 14 poeng bak kampen om de dårligste bilettene til spill i Europa.

Les: Borussia Dortmund møter seg selv i forhandlingsdøra – Karim Adeyami signaturen kan glippe

Forrige sommer betalte klubben 7,5 millioner euro for å kjøpe fri trener Adi Hütter fra Eintracht Frankfurt. Klubben til Jens Petter Hauge befinner seg nå på 9. plass i Bundesliga og har fortsatt muligheten til å lure til seg Europabillett.

Så hva blir oppskriften for Gladbach før neste sesong?

Ifølge Bild planlegger Gladback, ikke helt frivillig, å satse mer på sine egne unge talenter som Conor Noß (21), Rocco Reitz (19), Torben Müsel (22) og Luca Barata (19), som alle er forventet å ta steget opp til seniornivå før 2022/23-sesongen.

Dette betyr at det må gjøres plass for de fremadstormende talentene. Ifølge Bild betyr dette at en kvartett er på vei ut på overgangsmarkedet i sommer.

Marcus Thuram (jepp, sønnen), Alassane Pléa, Breel Embolo og Ramy Bensebaini har alle kontrakt til 2023, der Gladbach skal benytte muiigheten til å cashe inn i sommer før de spaserer ut som free agents (les: Vil bytte ut Lautaro Martinez med Marcus Thuram og dermed fylle klubbkassa med en milliard)

Sjefsspeideren hos Gladbach bekrefter at det skal skje endringer i troppen.

-Den store omveltningen kommer snart, men med betydelig færre økonomiske alternativer enn tidligere år. Vi kommer til å selge spillere uten å kunne signere tilsvarende forsterkninger, sier sjefspeider Steffen Korrell ifølge Bulinews.

Denis Zakaria forsvant fra klubben til Juventus i januar, om noen måneder skjer den store utskiftingen.

Budsjettene må kuttes, og satsingen dreies mer mot egne talenter fra akademiet. Høres ut som en sunn utvikling, men når ikke de største motstanderne i Bundesliga tvinges til det samme, må de kortsiktige sportslige forventningene senkes betraktelig. Oppsiden ved omveltningen kan komme om noen år.

Les på Sporten: Glem det Guardiola – Liverpool er nå ustoppelige!

Håper vi.
No posts to display