Mening: Joachim Löw sitter fremdeles trygt: – Noe må gjøres

0
641

Joachim Löw er presset etter Tysklands ydmykende stortap for Spania, men landslagsledelsen står fast ved at han leder laget i neste års fotball-EM.

Den tyske landslagssjefen gikk på en forsmedelig tap ovenfor Spania. Hjemmelagt ga seg ikke før det sto «6-0 på resultattavlen». Det var også «Die Mannschaft» største tap på 89 år.

Og det var 0-6 tapet ovenfor Østerrike tilbake i 1931. Nå har mannen sittet ved trenerroret i snart 14 år og har virket både sliten og lei, samtidig nekter han selv for at han virkelig har fått nok av trenerjobber. Det at det tyske folk begynner smått og bli lei av klagingen til Joachim Löw. Det gjør ikke saken bedre for mannen som står med et historisk VM-gull fra Fotball-VM i Brasil i 2014, som det beste han har levert som hovedtrener for Tyskland.

Etter tapet mot Spania var det en svært ordknapp landslagssjef som møte pressen i pressesonen. Der var han nødt til å forsvare laget og seg selv, etter laget gikk på en gigantisk smell. Det tyske fotballandslaget har virkelig fått pressen etter seg de siste årene – hvor han blant annet måtte svare på om han var rett mannen for jobben.

– Du må spørre andre om jeg må bekymre meg. Jeg kan ikke svare på det her nå, sier Löw til Bild.


Hvor går veien videre?

Det virker som for meg at det foregår en viss dragkamp innad i det Tyske fotballandslaget og det viser seg utfallende i hva som presteres på fotballbanen. For aldri har jeg sett en målvakt av Manuel Neuers-kaliber slippe inn seks i sekken på 90 minutter, det viser seg også i form av forsvarsspillet til Tyskland. Som virket å være fullstendig ut av form – for en så viktig kamp som mot Spania. Her virker det som om ingen har en plan for spillestil og heller ikke interesse av å starte på nytt.

Det er rett og slett, vanskelig å spå veien videre for det Tyske fotballandslaget. internt virker det rosenrødt og tilliten er fremdeles på bordet, hos det tyske fotballforbundet (DFB). Det kan være smart med «nytt-blod innad i landslaget.

Jeg ser på en trener som Hansi Flick som en mulig arvtager som ny landslagssjef, men det vil nok høyst mulig være aktuell etter neste års Fotball-EM. Flick har hatt stor suksess som trener for Bayern München og har bevist at han er en lagbygger av vrang.

Vi har også en annen trener i Liverpools Jürgen Klopp, som også blir lansert som den neste landslagssjefen. Han har også vært koblet til jobben tidligere, men hans kontrakt går ut i 2023/2024 og vil ikke være tilgjengelig før etter VM i Qatar.

Det at også den tidligere Landslagsspilleren og Bayern München-spilleren, går ut og sier nå er det «krise» på det tyske fotballlandslaget sier sitt. Löw har vært under press siden Tyskland som regjerende verdensmestere røk ut allerede i gruppespillet av Russland-VM for drøyt to år siden. Tidligere Bayern München- og Tyskland-stjerne Bastian Schweinsteiger går ikke inn på hva, men krever endringer etter 0-6-ydmykelsen.

Det har beskriver. situasjonen som hektisk, villmannskap og ingen plan for hvordan fotballen, skal utføres. samtidig kan man ikke kaste alt av «toget» i løpet av en natt, men det må begynne å ringe en bjelle blant toppledelsen i DFB. For slik det tyske landslaget går ikke.

Krever endringer

Det at nå Lothar Matthäus nå går ut å krever nådeløst at spillere som Thomas Müller og Jérôme Boateng og Dortmund-spiller Mats Hummels, bør hentes tilbake. Sier, sitt om krisen som herjer i det tyske fotballandslaget. Det kan markere en ny start for et vaklende landslag som har snublet i flere år. Det som må gjøres er det defensivt problem. I VM-triumfen i 2014 var det Hummels og Boateng som dannet stopperparet.

Douen begynner så klart å dra på årene og bli ikke yngre med årene, men de har en erfaring som få andre i den tyske toppligaen. Men så klart her, trenger man forfriskninger av rutinerte og yngre spillere. og da må man begynne å se på hva- som Löw ikke klarer som muligens kan være det beste for landslaget.


No posts to display