Nagelsmann holder Neuer utenfor

0
155
Neuer må pent holde seg hjemme. (foto: bayern, twitter)

Manuel Neuer er tilbake. Vi har digget den tyske keepergiganten, men de siste sesongene har det virket litt pussig hvordan både Bayern München og Tyskland har latt veteranen beholde gullkortet til spilletid. Den tidligere utpekte kronprins Alexander Nübel nektet å returnere fra utleie så lenge Neuer er i klubben, så fort 37-åringen var spilleklar i høst etter benbruddet i desember, måtte også Sven Ulreich innse at hans tid i startelleveren hos Bayern var over. Julian Nagelsmann bryter tradisjonen.

Nagelsmann har vært på jobb som tysk landslagstrener siden 22. september, 1-3 seier mot USA og 2-2 mot Mexico gir en helt annen optimisme enn Hansi Flicks tap mot Polen, Colombia og og 1-4 skrellen mot Japan. Den tidligere Bayern München-treneren hentet inn nye spillere til troppen, denne gangen mot Tyrkia og Østerrike har han gjort et bevisst og tydelig valg i keeperposisjonen.

LES: Dani Olmo måtte gi seg etter syv minutter

Inn kommer den 32-årige keeperdebutanten Janis Blaswich fra RB Leizpig. Nagelsmann velger dermed å se bort fra at Manuel Neuer er tilbake på kamparenaen hos klubben som sparket Nagelsmann i mars.

Manuel Neuer har tidligere hatt nærmest enevelde når det gjelder tilgang på spilletid hos Bayern München og Tyskland. Ved første anledning til å sende Neuer ut på kamparenaen etter benbruddet, henviste Bayern Sven Ulreich tilbake til benken med et «takk for innsatsen, men Manuel er tilbake».

Nagelsmann sender andre signaler, Manuel Neuer er ikke med i landslagstroppen.

LES OGSÅ: Taklet ikke å tape mot Bodø/Glimt – sa opp timer etter kampslutt

Her er Tysklands tropp mot Tyrkia og Østerrike:

Oliver Baumann
Janis Blaswich
Marc-André ter Stegen
Kevin Trapp

Robin Gosens
Benjamin Henrichs
Mats Hummels
Antonio Rüdiger
Niklas Süle
Jonathan Tah
Malick Thiaw

Robert Andrich
Julian Brandt
Chris Führich
Leon Goretzka
Pascal Gross
Ilkay Gündogan
Kai Havertz
Jonas Hofmann
Joshua Kimmich
Felix Nmecha
Leroy Sané
Florian Wirtz

Marvin Ducksch
Niclas Füllkrug
Serge Gnabry
Thomas Müller

No posts to display