Nagelsmann skjønner EM-billetten fort blir en sovepute

0
229
Julian Nagelsmann.

3-3 i EM-kvaliken mot Skottland gir oss nordmenn liten glede. «Hederlig innsats» i enkeltkamper gir oss ikke den sårt etterlengtede billetten til et mesterskap. For Tyskland var det heller ingen stor entusiasme å spore etter søndagens kamp, selv om Die Mannschaft er klar for EM-sluttspillet.

Tyskland har som vertskap for EM 2024 fribillett til mesterskapet. Deilig avslappende for landslagsspillerne, trener og supportere? Hvis det hadde vært Norge, selvfølgelig. I tilfellet en av verdens største fotballnasjoner som i flere år har slitt med å spille som en tittelkandidat, en skikkelig bjørnetjeneste.

LES: Tuchel har ikke gitt opp signering av verdens 3. beste spiller

Hansi Flick kjempet seg gjennom det ene nederlaget etter det andre i sommerens treningskamper. Mens de andre nasjonene spilte for EM-kvalifisering, hadde tyskerne ingen press på seg. Dette var med på å koste Flick jobben, nå er det Julian Nagelsmann som får kjenne på det å «ikke ha noe å spille for.»

I september vant Die Mannschaft 2-1 over Frankrike. En prestisjeseier for Nagelsmann mot en av de største rivalene. På søndag var det tid for Tyrkia, men denne gangen var spillerne tilbake til det som dessverre har blitt «den tyske normalen» de siste årene.

2-3 tap, der angrepsspiller Kai Havertz på venstreback (!) var et av de får lyspunktene.

-Det første målet vi slapp inn var veldig enkelt. Vi forsvarte oss litt for aggressivt, vi gjorde det lett for dem, begynner Nagelsmann ifølge Get Football News.

-Noen spillere var ikke klare mentalt, som det kreves for å spille en kamp som denne. De gav ikke alt de hadde, kommer det fra den tyske landslagstreneren.

Spillerne kommer rett fra fullt kjør i Bundesliga og de største ligaene, vi er ikke overrasket over at ikke alle var det Nagelsmann kaller mentalt klare. Treningskamp er og blir treningskamp.

SPORTEN: Jordan Henderson hadde egentlig ikke noe valg

EM 2028 arrangeres i England. Ifølge The Telegraph og flere andre engelske medier ser det engelske fotballforbundet kvalifiseringskampene som så viktige forberedelser til selve sluttspillet at de ikke ønsker gratisbilletten. Høres riktig ut etter å ha fulgt Tyskland de siste månedene.

No posts to display