Spansk media: Kan bli comeback i Bundesliga for Ter Stegen

0
486
Ter Stegen har vunnet alt med Barcelona. (foto: barca, twitter)

Fra 1996 jobbet unge Ter Stegen seg oppover gjennom akademiet til Borussia Mönchengladbach, som førstekeeper på andrelaget, så debut på førstelaget i 2010/11-sesongen. Bundesliga-klubben slet med det meste på bunn av tabellen, da Ter Stegen viste seg frem mot Köln, var det gjort.

Inn på førstelaget, holdt fire clean sheets på de siste fem serierundene og var med på å hindre nedrykk. Tre sesonger senere gikk den tyskere keeperen ut på ikoniske Camp Nou som Barcelona-keeper fra 2014/15-sesongen. På slutten av denne sesongen var tyskeren på plass mellom stengene i Champions League-finalen som endte med 3-1 seier over Juventus på Olympiastadion i Berlin, og fikk tildelt prisen for Best Save i en spektakulær redning på streken mot Bayern München i semifinalen.

LES: Bayern melder at kronprins Nübel ikke returnerer

Nå kan det vente en retur til tysk fotball, til klubben han nektet finalebilletten i Champions League denne sesongen.

Mens Ronaldo kobles til Bayern München som en helt usannsylig overgang, jobber Bundesliga-giganten med en viktigere oppgave. Manuel Neuer blir faktisk ikke yngre, kronprins Alexander Nübel viser ikke lojalitet som forventet, og nekter å returnere til sommeren fra utleie hos Monaco hvis spilletids-grossisten Neuer fortsatt er i klubben.

Bayern hentet Sven Ulreich fra Hamburger SV i 2021 som backup for Neuer da Nübel nektet å innta denne rollen, i helgen forlenget 34-åringen med klubben for nok en sesong. Dette løser den kortsiktige utfordringen med sisteskansen, men jobben med å hente inn den neste verdensklassekeeperen for de neste 5-10 årene fortsetter.

LES: Solskjær er en av de få hos Man United som ikke får kjeft

Ifølge El Nacional har Bayern München sendt signaler om at de ser Marc-André ter Stegen som en kandidat til å overta etter Neuer. Barcelona-keeperen har vært i gnistrende god form denne sesongen med bare fem fattige baklengs på 14 La Liga-kamper. Nå er det ikke første gang noen forsøker å lirke til seg Ter Stegen fra Camp Nou, men både keeper og klubb har stått fast på at dette ikke kommer til å skje.

Likevel, den økonomiske situasjonen til Barcelona er kjent, Champions League-exiten og tap av nødvendige inntekter det samme.

LES: Er ute etter jobben til Southgate

Ifølge det spanske mediet kan dette tvinge Barcelona til å gjennomføre flere innbringende salg i januar for å dekke opp for den tapte inntektsstrømmen, der Marc-André ter Stegen kan bli dette – hvis Bayern München er ivrige nok.

No posts to display