Sparker siste bundesliga-trener som overlistet geniet Xabi Alonso

0
151
Xabi Alonso fosser videre, mens forrige trener som overlistet spanjolen er ferdig.

Fotball er nådeløst ferskvare. Suksess forrige sesong er glemt når nedrykk truer. Bochum avsluttet forrige sesong med solid seier mot trener-stjerneskuddet Xabi Alonso og Bayer Leverkusen. Det viste seg å bli den siste som klarte å overliste spanjolen. For trener Thomas Letsch er dette en mager trøst når han på mandag fikk beskjed om å rydde arbeidspulten i løpet av den neste halvtimen.

På lørdag ledet Xabi Alonso Bayer Leverkusen til seier og sin 28. bundesligakamp på rad uten tap. Giganten Bayern München må helt tilbake til 2013/14-sesongen for å skryte av det samme. For forrige bundesligatrener som maktet å vinne over genierklærte Alonso og Leverkusen, har uka startet med en kjip beskjed.

LES: Bayern München diskuter å sparke Thomas Tuchel før planen etter helgens kollaps

Forrige tap for Leverkusen husker vi knapt, det var mot lille Bochum, 27. mai 2023, da Leverkusen tydeligvis mentalt hadde innstilt seg på ferie. Like fullt, Thomas Letsch ledet Bochum til en overraskende, men fortjent 3-0 seier, den siste for Alonso på 28 kamper.

Denne sesongen har det gått seigt for Letsch og Bochum. Ferden nærmere og nærmere nedrykksstreken i Bundesligaen har fått ledelsen til å trykke på panikknappen (nå tre poeng over etter 28 kamper). På mandag måtte Letsch ta på seg «syndebukk»-rollen og gå på dagen.

SPORTEN: Erling Braut Haaland sin gigantiske utkjøpsklausul er avslørt! og Real Madrid er fortsatt interessert

Alt du trenger å vite: Bochum – Heidenheim

ENGELSKE KLUBBER: Klopp garanterer at søndagens Manchester United-lag taper mot Martin Ødegaard og Arsenal

No posts to display