Thomas Tuchel applauderer Ryan Gravenberchs overgang til Liverpool

0
238
Tuvchel ødelegger nok en ball. (foto: bayern, twitter)

Da Ajax-stjerna Ryan Gravenberch valgte femårskontrakt for Bayern forrige sommer, var det stående applaus i München. Den unge sentrale midtbanespilleren hadde allerede fått med seg 103 kamper (12 scoringer, 13 assists) som en av Ten Hags utvalgte. Rundt 18 millioner euro ble betalt for den nederlandske landslagsspilleren, som nå skulle ta de neste stegene hos Julian Nagelsmann. 34-kamper senere er det hele over.

På fredag kjøres Ryan Gravenberch rundt i Liverpool for rekke medisinsk test og signering før midnatt. I München forteller Nagelsmann-erstatter Thomas Tuchel hvorfor nederlenderen aldri fikk sin plass på Bayern-laget.

LES: Fikk sitt gjennombrudd som 30-åring – er nå kandidat til å erstatte en av Europas beste spisser

Det kommer ingen advarsler fra Tuchel før Liverpool-ledelsen tar frem signaturpennen for å sikre seg den sentrale midtbanespilleren, tvert imot. For Tuchel var det et spørsmål og spillplan og luksusproblem som sender Gravenberch bort fra Bayern etter 34 kamper på banen (1 scoring, 1 assists).

-For meg er han en box-to-box midtbanespiller, en offensiv spiller. Hovedproblemet for ham er at vi egentlig ikke spiller med en nummer 8 i vårt 4-2-3-1 system. Han har en stund ønsket å forlate klubben, begynner Tuchel ifølge Bulinews.

-Og vi er bortskjemte med alternativer i angrepet, med virkelig erfarne spillere. Ryan er virkelig nice og hardtarbeidende spiller. Han var ikke fornøyd med situasjonen, han ser en mulighet hos Liverpool å konkurrere om plassen som 8’er i 4-3-3.

I svingdøra til Premier League møter Gravenberch den defensive midtbanespilleren Joao Palhinha, som tar veien fra Fulham til Bayern.

LES: Rival har bladd opp 40 millioner pund for Citys midtbanespiller

No posts to display