Tok ingen sjanse – gjorde Xabi Alonso til ligaens nest beste betalte

0
312
Alonso tiltrekker seg spillere til Leverkusen. (foto: leverkusen, twitter)

Xabi Alonso har skaffet seg en haug med fans hos Liverpool, Real Madrid og Bayern München. Den tidligere spanske landslagsspilleren var en fotballens gentleman som hevet de største trofeene i en karriere som strakk seg fra 1999-2017. Ikke lenge etter at Alonso la opp, tok han fatt på å bygge opp trenerkarrieren. Først sakte, forrige sesong kom det store steget.

Da den sylferske trener Xabi Alonso ble hentet til Bayer Leverkusen i oktober 2022 for å redde sesongen til den resultatmessige godt vante klubben, var det nok flere som stusset. Spanjolen hadde en imponerende karriere bak som som spiller, men hadde bare et år som ungdomstrener hos Real Sociedad og to, tre sesonger som trener for Real Sociedads B-lag med seg. Nå skulle Alonso kastes opp i heksegryta bundesliga. Under året senere har klubben fortet seg med å gjøre Alonso til ligaens neste best betalte.

LES: Fernando Santos har fått sparken

Forrige sesong reddet Alonso Leverkusen inn til en 6. plass i Bundesliga og 8. delsfinale i Europaligaen. Da panikkfylte Premier League-klubber uten suksess begynte å sparke sine managere på våren, ble ferskingen Alonso linket til flere av jobbene.

Alonso lot seg ikke lure til en potensiell bomtur til Premier League, denne sesongen står Alonso og Leverkusen med tre seire på de første tre kampene.

Nylig forlenget spanjolen med Leverkusen til 2026, ifølge Bild sørget dette for å gjøre Alonso til den best betalte treneren i Bundesliga etter Thomas Tuchel. Det spanske mediet hevder Leverkusen dro frem et lønnstilbud på 6 millioner euro i året.

LES OGSÅ: Spansk media: Har egen «Barca-klausul» i kontrakten

Alonso skal ikke se noen grunn til å forlate Leverkusen.

No posts to display