Topp 10 dyreste signeringer i Bundesligas historie

0
37
Lois Openda, Harry Kane og Julian Draxler

Bundesligaens dyreste signeringer domineres av én klubb med den økonomiske makten til Bayern München i forhold til andre tyske klubber. Ni av de 11 dyreste signeringene i Bundesliga har kommet til Bayern.

Her tar vi en titt på de 10 dyreste signeringene Bundesliga-historien.

Les: Bare Harry Kane var vassere foran mål, nå er det klart for overgang på Serhou Guirassy

Javi Martinez til Bayern München (40 millioner euro – august 2012)
Det er et vitnesbyrd om den skjeve karakteren til pengebruken i Bundesliga at en overgang fra mer enn 10 år siden er på en topp 10-liste. Martinez signerte for Bayern i august 2012, og kom til klubben fra Athletic Bilbao for 40 millioner euro.

Han skulle tilbringe nesten ni år i klubben før han dro i 2012 for å bli med i Qatar SC for 5 millioner euro. Martinez har nylig blitt koblet til en overgang til Barcelona i en ikke-spillende rolle.

Lois Openda til RB Leipzig (40 millioner euro – juli 2023)
RB Leipzig har ofte blitt beskyldt for å bruke sin tilsynelatende økonomiske makt til å kjøpe suksess, men dette vil være den eneste gangen de er med på denne listen. Openda kostet RB Leipzig 40 millioner euro da han kom til klubben fra Lens sommeren 2023.

Klubben skal ha vært ganske fornøyd med sin første sesong i Bundesliga da Openda scoret 24 mål på 34 ligakamper og også scoret fire Champions League-mål.

Les på Sporten: Drar nytte av Arsenals storsignering

Corentin Tolisso til Bayern München (41,5 millioner euro – juli 2017)
Corentin Tolisso var fem år i Bayern etter at han kom fra Olympique Lyon i 2017, han ende opp med å forlate klubben gratis.

Bayern brukte 41,5 millioner euro på å bringe den franske midtbanespilleren til Allianz Arena, men han ville ikke gjøre den effekten de sannsynligvis håpet på under hans periode i klubben.

Han spilte 72 Bundesliga-kamper i sin tid i Bayern München før han returnerte til Lyon gratis i 2022

  1. Dayot Upamecano til Bayern München (42,5 millioner euro – juli 2021)
    Dayot Upamecano kan ha blitt sett på som noe av et røverkjøp da han byttet fra RB Leipzig til Bayern sommeren 2021.

Upamecano kom til Bayern for 42,5 millioner euro på et tidspunkt da markedsverdien hans sannsynligvis var nærmere 60 millioner euro.

Han har så vidt etablert seg som en gjenganger for laget, men hans kamp med skader har hindret ham i å bli Bayerns lynchpin på baksiden. Han forblir i Bayern og har kontrakt til juni 2026.

Julian Draxler til Wolfsburg (43 millioner euro – august 2015)
Wolfsburg ble tvunget til å gå all in og bryte banken for å signere Julian Draxler fra Schalke i 2015 da det var få unge kantspillere i Tyskland som ble vurdert høyere. Draxler kostet Wolfsburg 43 millioner euro i 2015. De klarte ikke få tilbake alt da de solgte han til Paris Saint-Germain bare to år senere.

Det var alltid sannsynlig at han ble flyttet raskt videre, men Wolfsburg ser sannsynligvis på hele børsen som et dødt tap for dem som klubb.

Leroy Sane til Bayern München (49 millioner euro – juli 2020)
Leroy Sane var nok et «kupp» fra Bayern München da de forseglet hans retur til Tyskland for bare 49 millioner euro med Manchester City ute for å gi plass i troppen deres for friskt blod.

Sane hadde boblet under storhet i Manchester City, selv om han scoret 10 ligamål i to sesonger på rad før en alvorlig skade i sin fjerde og siste kamp i England.

Bayern ville ha Sane og spilleren følte det på samme måte. Han har vært en konsekvent utøver i Bundesliga uten å tenne på noe, selv om han fikk en utrolig start på returen i Tyskland.

Kim Min-jae til Bayern München (50 millioner euro – juli 2023)
I løpet av to sesonger gikk Kim Min-jae fra å kreve en kost på 3 millioner euro til å være en 50 millioner euro spiller etter å ha gått gjennom Fenerbahce- og Napoli-systemene før han ankom Tyskland.

Kim imponerte spesielt for Napoli og ble et Bayern-mål som ble med sommeren 2023 som en spiller som ble vurdert høyt.

Hans første sesong i Bundesliga var midt på treet.

Michael Olise til Bayern München (53 millioner euro – juli 2024)
Michael Olise hadde mange beundrere i Premier League etter å ha sementert ryktet sitt med Crystal Palace, men endte opp med å flytte til Tyskland i stedet sommeren 2024.

Vingen koblet opp til Vincent Kompany som en av de første signeringene av Bayerns nye sjef, og klubben ønsker å bygge seg opp igjen etter å ha avsluttet rekken av påfølgende Bundesliga-titler.

Bayern betalte innledende 53 millioner euro for å premiere Olise borte fra Palace, men gebyret kan stige til 59 millioner euro med tillegg.

Matthijs de Ligt til Bayern München (67 millioner euro – juli 2022)
Nylig har Bayern fokusert en del utgifter på jakten på stjerne midtstoppere som de mener er sentralt for suksessen deres gjennom årene. Bayern hostet opp 67 millioner euro for å signere Matthijs de Ligt fra Juventus i 2022 da han var bare 22 år, og juryen er fortsatt usikre på om dette var et godt trekk.

De Ligt var målet for flere toppklubber på den tiden, og Bayern virket altfor glade for å betale avgiften

Lucas Hernandez til Bayern München (80 millioner euro – juli 2019)
Klubber er ofte villige til å betale en premie for å signere en kvalitets venstreback, og få hevet for mange øyenbryn da Bayern brøt Bundesliga-rekorden for å hente inn Atletico Madrid-back Lucas Hernandez.

Bayern betalte 80 millioner euro for spanjolen som ville fortsette å være en del av et lag som vant Bundesliga-tittelen i alle fire sesongene hans i klubben.

Hernandez kom til PSG i 2023 for et gebyr på rundt 45 millioner euro, men han var langt fra en flopp hos Bayern.

Harry Kane til Bayern München (95 millioner euro – august 2023)
Harry Kane avsluttet måneder eller noen vil kanskje si år med spekulasjoner om fremtiden hans da han forlot Tottenham for å slutte seg til Bayern sommeren 2023.

Bayern måtte bryte rekorden de satte i 2019 med 15 millioner euro da de til slutt sikret Kane for 95 millioner euro.

I sin første sesong i klubben fortsatte Kane sin fine scoringsrekord midt i kampene i Bundesliga-supermakten, og vant den europeiske gullskoen takket være sine 36 ligamål.

Men for første gang på over et tiår klarte ikke Bayern å vinne Bundesliga-tittelen under Kanes debutsesong.

No posts to display