Wunderkind Florian Wirtz på bedringens vei, men Leverkusen får neppe utnyttet den ekstreme målteften på lenge

0
506
Wunderkind. (foto: leverkusen, twitter)

Vi husker med gru kampen mot FC Köln i mars, der Bayer Leverkusens supertalent og mål-leverandør lå nede og skrek av smerte. Det viste seg at fremre korsbånd i venstre kne var revet over, en skade som fikk selv den tyske landslagsstreneren til å ringe til 18-åringen.

Florian Wirtz sto med solide 10 scoringer og 14 assists på 34 kamper for Tysklands tredjebeste klubb da det smalt. Når selv landslagstrener Hansi Flick kastet seg på telefonen for å gi sin støtte, skjønner vi 19-åringens posisjon i tysk fotball.

Les: Stortalent Mehdi Loune velger Eintracht Frankfurt

Det var snakk om måneder med rehabilitering og opptrening, der det raskt ble klart at den offensive midtbanespilleren var ferdig for sesongen. Nå snakker vi ikke lenger om bare denne sesongen.

Først handler det om å komme seg tilbake på beina. (foto: leverkusen, twitter)

Bayer Leverkusen-treneren har ikke Wirtz med i planene når troppen samles for oppkjøring mot neste sesong.

-Han er tilbake i oktober, kanskje november. Han er fit og kan trene, han kan kanskje bli kalt opp til troppen (i år), men jeg forventer ikke Florian tilbake før 2023, sier Gerardo Seoane ifølge Bulinews.

Betyr dette at Wirtz er helt ute av VM i november/desember?

-Han kan bli klar til det på slutten, og så er det opp til landslagstreneren å ta avgjørelsen, avslutter Leverkusen-treneren.

Nå handler det om å bruke tiden som trengs, og ikke minst holde en rastløs tenåring tilbake til kneet er klar for å takle nye smeller.

Perisics genistrek kom etter de to finalescoringene

No posts to display