Xabi Alonsos spillere nekter å tape

0
83
Mester Alonso. (foto: Bayer Leverkusen)

Det er lett å glemme at Xabi Alonso jobbet som andrelagstrener hos Real Sociedad for rundt halvannet år siden. Overgangen til hovedtrener-jobben hos Bayer Leverkusen var litt av en overgang, men den tidligere Liverpool, -Real Madrid -og Bayern Münchens-stjerna fylte rollen fra første dag. Dette var starten, denne sesongen har Alonso ledet seg inn på ønskelista til samtlige av gamleklubbene sine. Når vi ser resultatene og hører egne spillere uttale seg, skjønner vi hvorfor.

Ingen tap på 30 bundesligakamper. Dette er statistikken til Bayer Leverkusen i sesongen de har tatt sitt første seriegull i klubbhistorien. For det ble allerede avgjort, seks kamper før sesongslutt. Det som ligger bak denne ekstreme dominansen, er flere kamper som er i ferd med å tapes, men som snus i løpet av siste delen av kampen. Dette er Xabi Alonsos verk.

LES: Tar en drastisk Naby Keita-beslutning etter at Liverpool-floppen «nektet å gå på lagbussen»

Førstevalget til Liverpool og Bayern München i sommer, men blir værende hos Bayer Leverkusen for å fullføre prosjektet. Dette er lojalitet og hjerte for klubben

Alonso har også lederegenskapene til å få en samlet tropp med spillere til aldri å gi seg før slutt. På søndag gikk Leverkusen mot sesongens første nederlag mot Borussia Dortmund. Leverkusen-spilleren vet tittelen er sikret, skulderne kunne senkes og tap kunne bli akseptert. Ikke med Xabi Alonso på vakt! Syv minutter på overtid utlignet Leverkusen til 1-1, dermed fortsetter rekken med 45 kamper uten tap.

– Vi tenker ikke så mye på det når vi ligger bak. Du kjemper til slutten. Vi kunne tapt i dag, men vi gjør ikke noe spesielt, vi bare tror på det. sier målscorer Josip Stanisic ifølge Kicker.

Vi bare tror på det.

Bundesligatittelen er sikret. Finale i cupen. Semifinale i Europaligaen. Vi bare tror på det. Dette er Xabi Alonso som trener.

SPORTEN: Daily Mail: Sendte klage til Ten Hag

No posts to display